Meta Poeme

Subscribe

A FI ALTUL !!!

March 13, 2017 By: cmarghitoiu Category: Uncategorized

A FI ALTUL !!!

-Daca iti place, de ce iti PLACE?
-Daca nu, de ce NU?
-Astea sunt intrabarile la care se pare ca nu stii sa raspunzi!
-Neraspunzand nu pari sa fi TU, autorul opiniilor sau judecatilor tale!!
-Si atunci cine este?
-Alta intrebare grea.
-Un rationament atent ori poate absurd, ne dezvaluie ca nimic din ce facem, ce credem ca facem, nu facem, nu ne apartine.
-Spre exemplu nu noi ‘vorbim’, pentru ca nu stim cum vorbim, cum construim sensuri, cum alegem si cuplam coerent sau nu, sensuri, cum le interpretam, iarasi corect, sau anapoda.
-De fapt prin noi se vorbeste, adica suntem facuti martorii constienti ai actului vorbirii, iar constienta marturiei, constienta triplei marturii, anume contienta intentiei actiunii, constinta faptuirii actiunii, constienta culegerii roadelor actiunii, te face sa asumi toata actiunea, sa iti atribui rolul de autor.
-Constienta marturiiei intentiei determina logic convingerea posesiei intentiei, adica tu esti autorul intentiei. daca esti autorul intentiei, esti martor constient la derularea actiunii, de unde rezulta ca esti autorul actiunii. Constienta desfasurarii actiunii te face sa iti atribui actiunea, sa te declari autorul actiunii pentru ca tu o intentionezi-vrei facuta, tu o si faci.
-Admiti ca altul are o intentie, cand nu constientizezi acea intentie. Admiti ca altul face o actiune cand nu ai constienta detaliata a construirii prin corpul si mintea ta a actiunii.
-Daca pe langa constienta intentiei-actiunii. mai esti martor constient detaliat la desfasurarea actiunii, apoi esti si martor nemijlocit al efectelor, al culegerii roadelor ei, nu e oare evident, incontestabil, ca tu esti autorul si numai tu?
-Prin acelasi rationament, nu gandesti tu, nu rationezi tu, nu imaginezi, paradoxal nu esti nici autorul emotiilor tale, dar si aici esti martorul lor constient, intentional si efector, de unde posesia rationamantelor, imaginarilor, emotiilor.
– Neputnd fi martori constienti, nemijlociti ai actelor, emotiilor altora, admitem fara probleme ca nu sunt ale noastre, nu suntem autorii actelor, nici posesorii emotiilor.
-Cand constientizezi atat de precis nuantele unei emotii, nu poate fi decat a ta, este a ta, numai a ta, pentru ca nu poti simti emotia altuia.
-Sigur este, dar tu nu ai nici o contributie la alcatuirea continutului emotiei, stare mental-afectiva prea complexa, sa se puna problema sa o faci tu, sa stii cum sa faci asa ceva!.
-Dar de fapt ce importanta are ca nu esti cine crezi, oricum cineva tot esti, prin marturia constienta a participarii.
-Este suficient sa se vorbeasca prin constienta ta, sa se actioenze prin constienta ta, sa constientizezi emotiile, alte stari mentale, pentru a fi autorul lor, a fi cel ce le parcurge constient, le ia constient in posesie, le asuma, iar asta e destul, pentru a fi cine esti.
-Daca prin miracol ai sti complet constient, cu toate detaliile, cum vorbesti, cum actionezi, cum esti emotivat, cum imaginezi, nu TU ai mai vorbi, actiona, simti emotii, imagina…
-In noua super ipostaza ai fi in paradoxala situatie a celui care face pe altul, sa vorbeasca, sa actioneze, sa gandeasca specific, sa aiba emotii.
-Acum ai fi divinitatea constient absoluta, sau natura legic dar ocult creatoare, ai poseda o identitate speciala, supra cunoscatoare, care evident, te depaseste si ca intentie.
Si atunci sa fim cine suntem!!, chiar daca nu stim cine, sa ne bucuram de cine suntem!!, cand ne place, sau sa nu ne intristam prea tare!!! cand nu ne place, oricum nu avem ce face!!!!